Siirry suoraan sisältöön

Kuntavaalit 2021 tuli ja meni – tässä lopputulos!

179 ääntä, kiitos!

Olin siis ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon kevään 2021 vaaleissa, jotka olivat ensimmäiset kuntavaalini. Vaaleista on vierähtänyt jo kuukausi, mutta päivitänpä tänne blogiinkin summauksen sekä juuri vahvistuneen tiedon tulevasta luottamuspaikasta(!). Somessa jo kirjoittelin tuoreeltaan fiiliksiä ja kiitoksia.

Teemat

Lähdin vaaleihin sloganilla ”Herätetään Helsinki eloon!” ja kolme kärkiteemaani olivat: 

  • Helsinki tarvitsee kulttuuria!
  • Jokaisella pitää olla varaa asua Helsingissä!
  • Euroopan paras pyöräilykaupunki!

Tarkemmin näihin teemoihin voi tutustua kuntavaaliteemat 2021 -sivulla, jonka jätän nettisivuilleni avoimuuden hengessä näkyville. Vaalibudjettini oli 2104,38 €, josta omia rahoja 1342,29 € ja lahjoituksia yksityishenkilöiltä 762,09 €.

Kampanjoinnin opettelua ja tulos

Nämä vaalit, jotka olivat ensimmäiseni, olivat uuden oppimista ja kokemista. Opin sekä itsestäni poliitikkona ja ihmisenä että vaalitaktisista ja viestinnällisistä asioista (onneksi tunnen tosi kovia osaajia). Ennen kaikkea olen otettu kaikesta tuesta ja ihmisistä ympärilläni, jotka auttoivat minua. Minun ei ole luontevaa kysyä apua ja pyytää ihmisiä käyttämään aikaansa ja rahaa. Siksi muiden usko minuun ehdokkaana on koskettanut.

Äänimääräni 179 oli vähemmän kuin olin toivonut ja odottanut. Tulos on kuitenkin kunnioitettava ensikertalaiselle etenkin näin erikoisissa vaaleissa (jos luet tätä vuosien jälkeen, nämä olivat siis korona-ajan vaalit). Tältä pohjalta on hyvä ponnistaa mahdollisiin tuleviin vaaleihin, sillä politiikka on maratonlaji eivätkä ne teemat vanhene. 

Vaikka juuri minä en päässyt tällä kertaa valtuutetuksi, äänet eivät menneet hukkaan, sillä ääni menee aina ensisijaisesti puolueen yhteiseen pottiin. Toki Vihreille vaalitulos oli pettymys, ja Stadin suurimman puolueen paikka jäi saavuttamatta. Lisäksi kaupungilla on puolueiden välillä jaettavaksi paljon erilaisia luottamustoimia kuten lautakuntien ja hallitusten jäsenyyksiä, joihin tarvitaan paljon enemmän porukkaa kuin mitä varsinaisia tai varavaltuutettuja on. Tässä tullaankin siihen, mikä minun roolini on tulevalla kaudella:

Eilen Helsingin vihreä valtuustoryhmä päätti nimetä minut kulttuuri ja vapaa-aikalautakunnan varajäseksi!

Ihan virallisesti uusi valtuusto vahvistaa tämän syksyn ensimmäisessä kokouksessaan, mutta se on enää muodollisuus puolueen sisäisen valinnan jälkeen.

Kyseessä merkittävä paikka, jossa pääsen vaikuttamaan omalla panoksellani siihen, miten mm. Helsingin kulttuurielämää tai liikuntaa kehitetään ja tuetaan. Tämä toimiala (kuten näitä Helsingissä kutsutaan) on minulle mielekäs, sillä kulttuuri oli yksi vaalien kärkiteemoistani ja alan ammattilaisena pystyn tuomaan omaa osaamistani ja kentän näkökulmaa poliittiseen keskusteluun. Vaikka olen ”vain” varajäsen, pyrin luottamuspaikan kautta edistämään mm. vaalien aikana nostamiani teemoja kuten kulttuuritoimijoiden pääomitusta ja tiloja, yhdenvertaisempaa harrastamista ja kulttuuripalveluja sekä helpompaa arkiliikuntaa koko kaupungissa. Jos haluat lukea lisää kulttuurin tukemisesta, tsekkaa bloggaukseni.

Lautakunnat ja niiden jaostot eivät ole samalla tavalla näkyviä paikkoja kuten kaupunginvaltuusto, mutta ne ovat merkittäviä päätöksenteon paikkoja, joissa pureudutaan tarkemmin kunkin toimialan kysymyksiin. Minulle politiikassa tärkeintä ei ole suosio poliitikkona vaan maailman parantaminen. Tämä on oikeastaan lohdullinen ajatus, sillä yksi elämän hienoimpia asioita on löytää se oma tapa tuottaa hyvää ympärilleen, ja se tapahtuu hyödyntämällä juuri omia vahvuuksiaan.

Kohti syksyä

Odotan siis innolla syksyä ja kulttuurin ja vapaa-ajan edellytysten edistämistä, sillä nämä ovat juuri niitä asioita, jotka tekevät kaupunkielämästä innostavaa ja joiden avulla herätetään Helsinki eloon koronan jälkeen! Lisäksi työ Vihreiden sosiaaliturvatyöryhmän puheenjohtajana jatkuu, kun valmistelemme puolueelle tajunnan räjäyttävää uutta sosiaaliturvaohjelmaa. Syksyllä valmistuu myös Simo Raittilan kanssa kirjoittamamme kirja, jossa käsittelemme yhteiskunnan syviä periaatteita uudistavalla otteella. Kesällä haluan toteuttaa niitä yhteiskunnallisia teemoja käsitteleviä Youtube-videoita, joita en vielä keväällä ehtinyt tehdä. Eli kyllä tekemistä löytyy. Kuitenkin kesällä haluan ennen kaikkea rentoutua, tehdä uutta musiikkia ja nähdä kavereita. Ja nukkua! Viestiä saa aina laittaa mistä tahansa vaaleihin, politiikkaan tai muuhun liittyen. Mielellään saa Tubesta myös ottaa kanavani seurantaan. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.