Siirry suoraan sisältöön

Vihreät nuoret: Työeläkemenojen kasvua hillittävä – uusi eläkepamfletti julkaistu

Vihreät nuoret vaatii 10.11. julkaistussa eläkepamfletissaan, että tulevien sukupolvien eläkkeet on turvattava muun muassa uudelleenarvioimalla eläkkeiden omaisuudensuojaa sekä siirtymällä taitetusta indeksistä kansaneläkeindeksiin. Pamfletin taustalla on huoli nykyisen järjestelmän taloudellisesta kestävyydestä, rasituksesta hyvinvointivaltiolle sekä sukupolvien sisäisestä ja välisestä oikeudenmukaisuudesta.

Olen tänä vuonna toiminut Vihreiden nuorten sosiaalipoliittisessa työryhmässä varapuheenjohtajana ja olen yksi vastuullisista kannan kehittämisessä. Työryhmässä päätimme ottaa härkää sarvista ja todella syventyä eläkkeisiin ja järjestelmässä ilmenneisiin ongelmiin. Tiiviin työstämisen pohjalta syntyi eläkepamfletti. Tiedostamme, että aihe herättää kiihkeää keskustelua, mutta se on keskustelu, joka Suomessa täytyy aloittaa.

Tiedotteesta:

”Vihreät nuoret ovat huolissaan julkisiin palveluihin kohdistuvista jatkuvista leikkauksista sekä kansaneläkkeiden indeksijäädytyksistä. Samaan aikaan kun kaikista köyhimpien kansaneläkkeitä heikennetään, työeläkemenojen annetaan kasvaa sadoilla miljoonilla joka vuosi. Vaikka eläkkeet maksetaan työeläkeyhtiöiden kautta, ne rahoitetaan pääosin työikäisen väestön eläkemaksuista, joiden taso vaikuttaa suoraan työn verotuksen tasoon. Kasvavat eläkemenot lisäävät painetta nostaa eläkemaksuja, mikä taas heikentää valtion verotuloja. Siksi Vihreät nuoret vaatii, että työeläkkeitä on voitava tarkastella kriittisesti siinä missä muutakin julkisen sektorin toimintaa. Eläkekeskustelun tabut on purettava.”

Voit lukea lisää tiedotteesta, mutta suosittelen saman tien lukemaan läpi lyhyt pamflettimme, jossa käymme läpi selkeästi järjestelmän ongelmia ja ratkaisuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.