Siirry suoraan sisältöön

Vihreät nuoret julkistivat uuden talouspoliittisen ohjelman

Vihreät nuoret hyväksyivät viikonlopun liittokokouksessaan Helsingissä uuden talouspoliittisen ohjelman! Olin talouspoliittisen työryhmän varapuheenjohtajana alusta asti mukana muovaamassa sen suuntaa, ja voimme nyt ylpeänä esitellä uutta ohjelmaa. Lue ohjelma täältä.

Ohjelma päivittää hienosti talouspoliittisen ajattelumme periaatteet, joiden pohjalta Suomen ja maailma tulee etsiä ratkaisuja toimivammalle, tuottavammalle ja reilummalle talouspolitiikalle. Heti johdannosta alkaen ohjelma sitoo kauniisti liberaalin markkinatalouden sosiaaliseen ja ekologiseen vastuullisuuteen ja muistuttaan tutkimukseen perustuvien ratkaisujen tärkeydestä.

Ohjelmassa otetaan kantaa mm. arvonlisäveroon, perustuloon, työmarkkinoiden tulevaisuuteen ja ympäristön saastuttamiseen. Jatkossa tarvitsemme vielä rohkeampia esityksiä esim. eläkeuudistuksesta, työehtosopimuksista ja verotuksen järkevöittämisestä.

Tältä pohjalta Vihreät nuoret ja myös emopuolue voivat entistä paremmin ja määrätietoisemmin edistää järkevää talouspolitiikkaa. Tämä ei toki ole vielä valmis ohje täydelliseen talouspolitiikkaan vaan alusta kehitykselle. Haastamme myös muut puolueet ja nuorisojärjestöt selkiyttämään talousajatteluaan ja tuomaan pöydälle rohkeita avauksia.

Lue liittokokouskannanotto uudesta ohjelmasta ja yhtenäisestä alv-kannasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.